Sunday, November 25, 2012

Balik Kg Naik Bas

Tajuk tak ada kene mengene dengan isinya..huhu saje je buat tajuk macam tuh :)Tadi semantara nak tunggu adik naik bas..sempat berbual dengan abah, adik dan mak.. berbual pasal naik bas..tu  yang cakap kat abah tadi,  abah  nak tulis pasal abah la kat dalam blog..hehe abah senyum ajer. Bas bukan Baz..so kene paham ..huhu sebab kenkadang orang silap panggil..nak panggil baz, tapi dipanggilnya bas..nak panggil bas di panggilnya baz..confius dah mane satu..tapi pernah dulu masa time belajar, nak balik ke asrama..ada sorang budak tu pangil baz..baz..bila aku berpaling..dia cakap bukan panggil ko..aku panggil bas ..ada ke pangill bas..macamlah bas tu boleh bercakap kan....dan diaorang ketawa sampai tak ingat dunia..huh ada jugak orang macam tu kan..ok bukan nak citer bas ke baz...opsss ada2 nak citer... tetiba je teringat...pernah naik bas..bawa banyak barang, barang mak banyak...last-last pakcik tu cakap ni bas bukan lori..haishh macam lah tak kenal bas dengan lori..huh..baik punya perli pakcik..pakcik memang terbaik :) dah namanya bas kan lah tak dapat nak beza bas dengan lori....plak tuh bas tak ada limit pun nak bawa barang banyak mana, kecuali  law dia da tetapkan hanya boleh bawa berapa beg ke, berapa kg ke..nak bawa satu bas pon boleh..huhu..ok-ok bukan nak cerita pasal ni pun..tadi masa adik aku nak naik bas balik ke tempat belajar,  orang yang akan paling sibuk adalah abah :) seyes dari dulu masa aku t nak balik belajar pun..abah lah orang yang paling sibuk..sibuk yang macam mana..jangan disalah ertikan :) abah la yang akan tanya awal-awal lagi, barang mana yang belum packing..da siap semua barang ke belum..dan yang paling penting abah akan hantar sejam paling awal..huhu kata abah biar kita yang tunggu bas..jangan baz yang tunggu kita..huhu..ada 2 maksud tuh....of cos la kalau baz yang tunggu memang dapat naik..tapi kalau bas yang tunggu baz...comfirm2 bas akan meninggalkan baz..huhu..bagi pening sikit :) ok berbalik pada citer abah aku...abah nak antar adik satu jam awal kot..huhu..tempat yang adik nak naik bas tu, tak sampai 5 minit dari umah ..abah takut kiataorg windu umah..ofcos lah umah memang selalu tempat yang paling di rinduikan..tp bukan sebab tuh..cuma abah takut anak abah di tertinggal bas je..:)

3 comments:

ct9 said...

apa la ko merepek.

ct9 said...

apa la ko merepek

bazlina awalludin said...

merepek bukan kerepek :)